دوستی ها، عکس بازیگران، فال روزانه، اخبار جنجالی، آموزش مسائل زناشویی

شايعات کالباسي!

 آرزو
 ۹ خرداد ۱۳۹۷
 12 views
 بدون دیدگاه

  • شايعات کالباسي!

    خبرگزاري آريا – در بسياري از کانال‌ها و شبکه‌هاي مجازي اطلاعاتي منتشر مي‌شود که اغلب کاربران از صحت و سقم آن بي‌خبرند. اخبار ضد و نقيضي که در مورد سوسيس و کالباس‌هاي گوشتي و گياهي و شايعات و باورهاي نادرستي که در مورد اين فرآورده‌ها وجود دارد ما را بر آن داشت تا با دکتر محمدحسين عزيزي و دکتر آراسب دباغ‌مقدم که هر دو از متخصصان علوم و صنايع غذايي هستند به گفت‌وگو بنشينيم تا اصل ماجرا را از زبان اين دو کارشناس بشنويم.
    به گزارش جام جم، چندي پيش در فيلمي کوتاه در شبکه‌هاي مجازي، وجود تعدادي کرم در يکي از انواع سوسيس‌هاي کارخانه‌اي منتشر شد در حالي که اين به اصطلاح کرم‌ها به نحوه نگهداري و عرضه نادرست فرآورده گوشتي مربوط مي‌شود و نبايد آن را به توليدکننده نسبت داد. تمامي سوسيس و کالباس‌هاي توليدي در ايران بخوبي پخته و پاستوريزه مي‌شوند و هرگونه عامل بيماري‌زايي در آنها از بين مي‌رود .
    واقعيت حضور اين کرم‌ها در سوسيس اين است که بين هر دو عدد سوسيس، توسط دستگاهي به‌نام سوسيس پيچ فاصله‌اي به شکل يک گره نيم‌پيچ ايجاد مي‌شود. حال اگر هنگام بريدن فاصله بين دو گره سوسيس، سر آن باز شود و شرايط نگهداري آن نامناسب و خارج از يخچال يا در محيط‌هاي آلوده قرار گيرد مگس‌ها به سوسيس حمله کرده و تخم‌هاي خود را در آن مي‌گذارند. لارو اين مگس‌ها به صورت کرم از تخم خارج و تا زماني که به مگس بالغ تبديل شوند به عمق سوسيس نفوذ و از آن تغذيه مي‌کنند .
    توليدکنندگان برابر آيين‌نامه‌هاي ايمني مواد غذايي موظفند توزيع‌کنندگان را در مورد نحوه نگهداري ماده غذايي توليدي خود آموزش دهند و در صورتي که شرايط عامل توزيع نامناسب بود از واگذاري فرآورده توليدي خود به عامل توزيع خودداري کنند .
    سوسيس را حتما سرخ کنيد !
    يک باور غلط که دهان به دهان در بين خانواده‌ها مي‌چرخد اين است که سوسيس نسبت به کالباس به دليل پخت ناکامل خام بوده و نياز به پختن يا سرخ کردن دارد. برابر استاندارد ملي ايران سوسيس و کالباس هر دو به خوبي پخته و دماي پاستوريزاسيون را طي مي‌کنند. سوسيس را همچون کالباس مي‌توان در همان لحظه خريد و به همان شکل، مصرف کرد. اما براي خوش طعم شدن مي‌توان هر دو نوع اين فرآورده‌ها را در مقداري روغن تفت داد. هرچند که بهتر است حرارت، زياد و طولاني مدت نباشد چون نيتريت سديم افزوده شده به فرآورده‌هاي گوشتي در اثر حرارت ديدن بيش از اندازه تبديل به ترکيبات سمي و سرطان‌زايي مانند نيتروزامين مي‌شود. به‌همين دليل سوسيس را در حدي تفت دهيد که قهوه‌اي نشود .
    گول اين کالباس‌ها را نخوريد
    برخي خانواده‌ها بر اين باورند که ژامبون‌هاي مرغ و گوشت در مقايسه با ساير کالباس‌ها از درصدگوشت بالاتري برخوردارند در حاليکه گوشت‌هاي تکه‌اي که در ميان خمير انواعي از کالباس‌ها ديده مي‌شود در اصطلاح گوشت تزئيني يا گوشت نمايشي ناميده مي‌شوند که به فرمولاسيون کالباس اضافه مي‌شوند تا حس پرگوشت بودن محصول را به مصرف‌کننده القا کنند و درصد واقعي گوشت کالباس ارتباط چنداني با ميزان گوشت‌هاي نمايشي آن ندارد.
    از طرفي برخي افراد معتقدند به دليل آن‌که رنگ سوسيس و کالباس مرغ و بوقلمون نسبت به انواع گوشت بره و غيره کم‌رنگ‌تر است حاوي نيتريت کمتري بوده و در اولويت مصرف قرار دارد .
    در حالي که به گفته دکتر دباغ مقدم مقدار مصرف نيتريت سديم در سوسيس و کالباس گوشت و مرغ يکسان و تفاوت چشمگيري نسبت به يکديگر ندارند .
    سوسيس و کالباس صددرصد گياهي نداريم
    دکتر محمدحسين عزيزي
    در حال حاضر فرآورده‌هايي در بازار عرضه مي‌شوند که از نظر طعم، بافت و رنگ با سوسيس و کالباس‌هاي گوشتي تفاوتي ندارند اما گفته مي‌شود که اين نوع فرآورده‌ها فاقد گوشت و مرغ هستند.
    ترکيبات مورد استفاده در اين محصولات پروتئين گياهي گندم، روغن مايع، تخم‌مرغ، صمغ خوراکي، ادويه‌جات (فلفل قرمز، فلفل سياه، تخم گشنيز)، نمک، رنگ طبيعي پاپريکا و آب است و چون در آن از گوشت‌هاي مختلف و خمير مرغ استفاده نمي‌شود احتياج به افزودن مواد نگهدارنده‌اي چون نيتريت و نيترات ندارند. البته چون در ترکيبات اين نوع محصولات از تخم‌مرغ استفاده مي‌شود نمي‌توان گفت که کاملا گياهي هستند و با وجودي که نسبت به فرآورده‌هاي گوشتي ارحجيت دارند اما مصرف زياد آنها توصيه نمي‌شود چون در ترکيبات آن از چربي استفاده مي‌شود و داراي رنگ و مواد افزودني هستند. اين فرآورده‌ها بايد در يخچال نگهداري شوند و حداکثر تا سه ماه قابليت ماندگاري دارند .

برچسب ها

ارسال دیدگاه